Născut în anul 1847 și transformat optsprezece ani mai târziu într-un vampir de către Katherine, Stefan Salvatore este vampirul “bun”, chiar dacă un lucru egoist îi marchează existența. Îndrăgostit până peste cap de către Katherine, acesta este dispus să omoare pe oricine pentru ea, inclusiv pe fratele lui, Damon Salvatore. Cum ambii frați sunt îndrăgostiți de ea, iar ura lor devine tot mai puternică, Katherine hotărăște să le dea sângele ei, după care este omorâtă, sau cel puțin așa cred ei, de către tatăl celor doi frați.

Tatăl lor îi omoară și pe cei doi, deoarece îndrăzniseră să fie cu un vampir, lucru interzis în țara lor. Cum aveau sângele lui Katherine în corp, ei devin vampiri. Însă Stefan nu dorește să își trăiască eternitatea singur, și de aceea face cel mai egoist lucru din viața sa. Îl transformă și pe fratele lui într-un monstru, condamnându-l așadar la o viață mizerabilă, obligându-l să își termine tranziția.

Stefan se îndepărtează tot mai mult de fratele său, având remușcări pentru gestul oribil pe care îl făcuse. Se obișnuiește cu greu cu viața de vampir, folosindu-și inelul de la Katherine pentru a ieși în lumina soarelui. Stefan se obișnuiește cu timpul cu o “dietă sănătoasă” constituită din veverițe, iepuri sau alte animale ale pădurii, refuzând să mai rănească oameni. Chiar dacă acest lucru îl făcea mai slab, Stefan trăiește o viață lipsită de probleme până în anul 2010, când salvează de la moarte o fată numită Elena Gilbert, care se prăbușise cu mașina în lac. Un an mai târziu, cei doi se revăd. Stefan se îndrăgostește de Elena și promite că o va uita pe Katherine, chiar dacă Elena era dublura perfectă a acesteia. Din nefericire însă, Damon se întoarce și îi promite că îi va transforma viața într-un iad pentru tot ceea ce i-a făcut. Temându-se pentru ce i-ar putea face Elenei, Stefan folosește tot felul de mijloace pentru a o apăra. Ceea ce el nu realizează este că, cu timpul, Elena se îndrăgostește de fratele cel rău, Damon.

Hotărât să nu se mai întâmple ce se întâmplase cu Katherine, Stefan începe un război împotriva sa, folosindu-și toate armele pentru a-l alunga de lângă Elena. Chiar dacă nu își dă seama, această dorință a lui de a-l îndepărta îi face pe cei doi să fie și mai apropiați, comportându-se cu timpul ca doi frați.

Detalii:

Născut în:
  • 1847
Transformat în:
  • De Katherine Pierce în 1864
Status:
  • În viață
Ocupație:
  • Necunoscută
Specie:
  • Vampir
Sex:
  • Bărbat

 

Interpretat de:
  • Paul Wesley
Prima apariție:
  • Pilot ( episodul 1- sezonul 1)