Născut în anul 1840 și transformat optsprezece ani mai târziu într-un vampir de către Katherine, Damon Salvatore este vampirul “rău”, dispus în orice moment să omoare.  Îndrăgostit până peste cap de către Katherine, acesta este dispus să omoare pe oricine pentru ea, inclusiv pe fratele lui, Stefan Salvatore. Cum ambii frați sunt îndrăgostiți de ea, iar ura lor devine tot mai puternică, Katherine hotărăște să le dea sângele ei, după care este omorâtă, sau cel puțin așa cred ei, de către tatăl celor doi frați.

Tatăl lor îi omoară și pe cei doi, deoarece îndrăzniseră să fie cu un vampir, lucru interzis în țara lor. Cum aveau sângele lui Katherine în corp, ei devin vampiri. Damon nu vroia să completeze traziția, însă fratele său, într-un gest nebunesc, îl transformă în vampir, nenorocindu-i viața. Damon face prăpăd în orașul în care locuia, omorând pe oricine îi stătea în cale, fără să clipească.

O sută de ani mai târziu,Damon se întoarce în Mystic Falls, pentru a o elibera pe Katherine,despre care ştia că este închisă într-un mormânt de sub biserica din Mystic Falls. În acest timp Damon o întâlneşte  pe Elena Gilbert şi se hotărăşte să se răzbune pe Stefan,distrugând relaţia lui cu Elena. Când Damon află că de fapt Katherine nu fusese niciodată închisă în mormânt, acesta îşi îndreaptă atenţia spre iubita fratelui său, o copie perfectă a Katherinei, de care se va îndrăgosti şi pe care va încerca să o protejeze  chiar cu preţul vieţii lui.

Sexy, arogant și cu un simț al umorului bine pus la punct, Damon atrage pe oricine vrea, nu numai prin aspectul său fizic excelent , ci și prin metoda lui preferată: constrângerea. Șarmul lui, brutalitatea, umorul spumos și spontaneitatea îl fac cel mai sexy și hot actor al momentului.

Detalii:

Născut în:
  • 1840
Transformat de:
  • Katherine Pierce în 1864
Status:
  • În viață
Ocupație:
  • Șeful Consiliului fondatorilor
Specie:
  • Vampir
Sex:
  • Bărbat
Interpretat de: 
  • Ian Somerhalder
Prima apariție:
  • Pilot ( episodul 1- sezonul 1)

p.S:  Un mic fragment este luat de pe blogul Irinei(website: http://vampirepassion.wordpress.com/ ), care sper să nu se supere.