Iată ce întrebări i s-au mai pus Juliei Plec și cum a răspuns aceasta:

13. Te gândești să mai introduci noi membrii ai Consiliului?

Cu siguranță! Și asta fiindcă vrem să ne axăm pe un lucru: ce trebuia să fie orașul și ce a ajuns.

14. Lumea a tot vorbit despre o eventuală părăsire a orașului a Originalilor, a lui Caroline și mai ales a lui Damon, fratele neales de Elena.

Să spunem doar că planurile se mai schimbă și că în ciuda pactului dintre Stefan și Damon (cel ales să rămână în oraș, celălalt să părăsească orașul), atât Originalii și Caroline cât și Damon vor rămâne în Mystic Falls.

15. Deci Damon rămâne prin preajmă. Ce ne poți spune despre Rebekah?

Rebekah va fi probabil cel mai detestat personaj dintre toți. Ea va fi urâtă de toți pentru gestul foarte agresiv și [râde] murdar pe care l-a făcut! Deci, chiar și Matt, micuțul căpitan de fotbal, va avea câteva certuri cu ea. Și totuși, va avea și ea un cuvânt de spus. Totuși, am observat cu toții că este o persoană care urăște să fie singură (adaug eu: a acceptat să îl lase în viață pe Klaus pentru a nu-și trăi viața singură, în loc să se răzbune pe el!), așa că îi va fi greu să facă față situației. Și cum Klaus va fi la fel de singur(fără posibilitatea creeri hibrizilor), e posibil ca cei doi să-și amintească că sunt frați.

16. O va “sancționa” Elijah pe Rebekah că a încercat să o omoare pe Elena sau o va ierta?

Chiar nu știu asta. Eu aș vrea ca ea să “plătească” pentru ce a făcut din toate părțile. Rămâne să mai vorbesc și cu ceilalți scriitori, să văd dacă se gândesc la același lucru.

17. Asta vreau și eu să cred, având în vedere că Elijah este Originalul meu favorit. Deci, va rămâne și el în oraș, nu?

Așa cum este și pentru tine, este și pentru noi. Elijah este Originalul meu preferat, precum știți. Problema este că viitorul acestui vampir depinde oficial de Daniel Gillies (numele lui real) și de noul rol pe care îl are în alt serial. Eu chiar îmi doresc să mai joace pentru noi.

18. Cu Alaric plecat și cu o Elena vampir care nu va mai oferi oportunitatea de creere a hibrizilor, Klaus e cam nul. Cine va fi “Marele Rău”?

Asta e o întrebare care rămâne fără răspuns. E clar că va fi un personaj rău nou, dar surpriza va fi cine și ce este el, ca să nu mai întrebăm de ce este în stare…!

19. Mai este ceva ce vrei să ne spui despre noul sezon?

Doar nu trimiteți mailuri urâte și jigniri pe Twitter! [râde]