• După ce Elena devine vampir, toată hipnoza dispare. Astfel își va aminti faptul că l-a întâlnit pe Damon înaintea lui Stefan. Dacă ne uităm la ultimul episod, vedem că alegerea ei a fost luată din cauza faptului că, primul pe care l-a întâlnit a fost Stefan. Elena a fost constrânsă de Damon să uite întâlnirea lor, tocmai ca să își trăiască viața.
 • Va fi interesant să o urmărim pe Elena adaptându-se vieții de vampir. Prima dată când se va hrăni cu sânge uman, prima luptă, pentru că să nu uităm, Klaus a “murit” iar frații lui vor răzbunare! Deci ținta lor va fi cu siguranță Elena!
 • Conflictul între Stefan și Damon se va accentua. Și zic asta pentru că Stefan până la urmă a lăsat-o pe Elena să se înece în dauna lui Matt. Să vedem ce părere o să aibă Damon când va afla că fratele lui mai mic a lăsat-o pe Elena să devină vampir.
 • Toți vor realiza că, Klaus este în viață în trupul lui Tyler. Deci pentru fanii cuplului Caroline – Klaus, orice moment de dragoste dintre Tyler și Caroline va fi de fapt Caroline și Klaus.
 • Cred că în The Vampire Diaries sezonul 4 vom afla și dacă Tyler a supraviețuit schimbului dintre trupul lui Klaus și el.

Și câteva informații privind cărțile și câte sezoane ar putea să fie.

Momentan sunt 10 cărți The Vampire Diaries:

 1.  “The Awakening” (Trezirea)
 2.  “The Struggle” (Lupta)
 3.  “The Fury” (Furia)
 4.  “Dark Reunion” (Reuniunea)
 5.  “The Return: Nightfall” (Intoarcerea: Caderea Nopții)
 6.  “The Return: Shadow Souls” (Intoarcerea: Suflete- Umbra)
 7.  “The Return: Midnight” (Intoarcerea: Miezul Nopții)
 8.  “The Hunters: Phantom” (Vanatorii: Fantoma)
 9.  “The Hunters: Moonsong” (Vanatorii: Cântecul Lunii)
 10.  “The Hunters: Destiny Rising” (Vânătorii: Destin În Creștere)

În România știu că sunt traduse decât 7 cărți în română și le poți cumpăra online sau magazine de cărți în România.
Actorii principali din “The Vampire Diaries” au semnat un contract pe 6 ani. Deci am putea să ne așteptăm la cel puțin 6 sezoane. Dar, dat fiind că TVD este unul dintre cele mai importante show-uri din cadrul televiziunii CW, tind să înclin spre mai mult de 6 sezoane.