M-a învelit și apoi mi-a adus o cană de ceai fierbinte. Mă simțeam foarte bine în patul său moale. Mai fusesem de multe ori în camera sa dar niciodată nu îmi dădusem seama cât de spațioasă este. Încăpeau o groază de lucruri înăuntru. După ce mi-a adus ceaiul a plecat după un prosop umed. Aveam nevoie de el ca să șterg și ultimele urme de sânge. Am așteptat vreo cinci minute cu privirea fixată spre ușă. Când într-un final clanța a fost apăsată, am rămas surprinsă. Dincolo de ea nu se afla Damon, ci fratele său, Stefan.

-Bună, a început el. Sper că nu te deranjez. Am venit să văd cum te simți.

Inima îmi bătea cu putere, cu toate că nu înțelegeam de ce.

-Sunt ok, am dat eu liniștită din cap. Unde e Damon?

-De ce îți faci atâtea griji pentru el, Elena?

-Stefan, unde e Damon? am repetat eu cu vocea mai înaltă și mai apăsată.

-Pe undeva pe aici, a răspuns el un pic aiurit. Se uita în toate părțile și devenise nervos.

M-am ridicat din pat și m-am îndreptat spre el.

-Stefan, ce se întâmplă?

-Ăăă, nimic. Așteaptă-l aici pe Damon. Eu cobor puțin.

Nu am răspuns pentru că închisese deja ușa.

După alte câteva minute, Damon a intrat în cameră cu un prosop umed. S-a apropiat de mine și a început să mă curețe.

-Damon, ce se întâmplă cu fratele tău? A fost aici și..

-A fost aici? m-a întrebat Damon pe un ton tăios. În această cameră, cu tine? Elena, a luat ceva din camera asta?

-Nu chiar, dar se uita după ceva.

-Elena, uită-te la mine, mi-a spus el în timp ce îmi lua capul între palme. Stefan o să încerce să profite de tine și de faptul că are puteri mai mari decât ale tale. Elena, să nu îi dai niciodată inelul pe care ți l-am dat de ziua ta, da?

Am privit ușor spre inelul ce îmi stătea pe degetul inelar de la mâna stângă. Inelul cu piatră în formă de inimă era tot acolo și strălucea puternic în lumina ce pătrundea printre jaluzele.

-Ce se întâmplă, Damon? Spune-mi odată!

-Uite, a început el. Stefan și Katherine plănuiesc să îl omoare pe Klaus. Dar nu îl pot omorî, fără ca tu să nu fi moartă, înțelegi?

-Nu, nu înțeleg. Ce legătură are vampirul ăla ciudat cu milioane de tipuri de forțe cu o amărâtă ca mine care obosește și când își leagă șireturile?

-Vampitul ăla ciudat are o soră. O cheamă Bonnie. Acea Bonnie e vrăjitoare. Vrăjitoarele din familia lui Klaus sunt foarte puternice. Te interesează de ce ăia doi vor să te omoare întocmai pe tine? Pentru că tu ești urmașa familiei lor. Tu ești urmașa familiei originale, Elena. De tine depinde cât trăiește Klaus, înțelegi? Ceea ce vreau să spun este că acest Klaus vrea să trăiască pe veci. Dacă tu ești moartă și el îți bea sângele, trăiește pe veci. E greu?

Un fulger îmi cutremurase corpul.

-Damon, ce legătură au Stefan și Katherine cu asta? Ei mă vor moartă?

-Nu, Elena. Katherine te vrea moartă. Vezi tu, acel Stefan pe care l-ai văzut tu…

-Auuuu! Mă doare, Damon!

-Scuze. Așa, acel Stefan pe care l-ai văzut tu, nu e adevăratul Stefan. Acum se află sub influența tampitei ăleia de Katherine. Katherine l-a pus să facă rost de inelul tău, Elena. Dacă inelul ăsta e distrus, tu ești distrusă! E un mod mai simplu de a te omorî. Nu trebuie să te omoare pe tine direct, ci doar inelul tău. A încercat o dată să te omoare direct și nu a reușit. Acum, încearcă planul B.

-De ce inelul ăsta mă reprezintă?

-Până acum, înainte ca eu să ți-l dau, Katherine te putea omorî când avea ea chef. Acum îi este mult mai greu. Inelul te reprezintă.

-Cum îl aducem pe Stefan înapoi?

-Avem nevoie de Caroline. Sigur știe ea o vrajă.

-O sun eu.

-Stai, Elena, sigur vrei să te bagi în asta?

-Damon, nu am de ales. E viața mea la mijloc. Nu e drept să lupți doar tu pentru ea.

M-a sărutat.