Caroline era blocată acolo și asta era oribil. Își rezolvase misiunea, Klaus avea să trăiască. Tot ce mai avea de făcut era să revină în prezent și să o pună pe Bonnie să o trimită cu doi ani în urmă, când avea să-i dea un sfat valoros lui Klaus, iar acesta nu avea să moară.

Dar pentru asta trebuia să iasă de acolo, iar Esther tocmai o anunțase că este blocată acolo. Întrebarea era, cine nu o lăsa să iasă? Bonnie nu avea cum, cu siguranță nu ea era cea care bloca calea de acces. Și totuși, Esther trebuia să rupă cumva vraja celui care o blocase pe Caro acolo.

-Esther, fă ceva! Am nevoie să faci ceva. Ești o vrăjitoare puternică, mai puternică decât oricare. Rupe cumva vraja celei care mă ține aici! țipă Caroline, înspăimântată numai de gândul că ar putea rămâne închisă acolo pe veci.

Esther dădu din cap afirmativ și se întreptă spre vechea ei colibă. Căută prin miile de cărți vrăjitorești și răsfoi multe pagini până să găsească vraja. Caroline zâmbi subtil, când aceasta o anunță că a găsit-o.

-Fă-o odată! se răsti Caroline, iar Esther dădu din nou din cap.

Esther începu să rostească mai multe cuvinte fără sens, ținându-și ochii închiși și concentrându-se fix pe fața lui Caroline. Imediat se opri și își mări ochii, țipând:

-Nu merge! Nu mă lasă!

Caroline își mări ochii. Nu era posibil!

-Ce? Cine? Voi rămâne aici pe veci?

-Nu știu ce se întâmplă, ceva nu-mi permite să fac vraja. Ești blocată aici.

*

-Elena, trebuie să facem ceva! Caroline ar fi trebuit să se întoarcă până acum. Sigur s-a întâmplat ceva.

-Păi și ce mai aștepți? Fă vraja, ia-o tu pe ea de acolo dacă ea nu mai poate veni.

-Tu chiar nu mă asculți? țipă Bonnie enervată la culme. Nu mai pot! Pur și simplu ceva nu mă mai lasă. Și sunt aproape sigură că motivul pentru care Caro nu mai vine de acolo nu este că nu vrea, ci că nu poate. Este o barieră între aceste două lumi, o barieră care o ține prinsă acolo. Înțelegi?

-Bonnie, ce naiba vrei să spui?

-Vreau să spun că nu mai pot face vraja. Nu știu, cred că am făcut-o de prea multe ori. O să chem ajutoare. O să mă duc după o altă vrăjitoare care poate face vraja în locul meu.

În mai bine de trei ore, Bonnie se întoarse, ținând-o aproape de ea pe Ruby, o vrăjitoare tânără, fără experiență, dar care cunoștea vraja și care trebuia să fie pregătită să o facă. Bonnie îi dădu ordinul, iar tânăra blondă zâmbi, începând să rostească cuvinte în latină.

În mai puțin de un minut, Caroline era din nou în prezent.

*

Caroline zâmbi lung când se văzu în prezent, alături de Bonnie și Elena. Iar tipa cea nouă, huh?! Fetele o și înlocuiseră deja?

-Cine ești tu? se răsti Caroline, privind-o fix pe blondă.

-Caro! țipă Bonnie. Ea te-a ajutat să te întorci. Încetează!

Caroline își mută privirea pe Bonnie. Aceasta o privi încruntată și îi explică în grabă cum stă treabă.

-Atunci, tu, Ruby, începu ea și își fixă din nou privirea pe blondă, du-mă iar în trecut. Acum fix două săptămâni! Hai.

Blonda o privi pe Bonnie, iar la îndemnul ei, se apucă să rostească iar acele cuvinte.

Și pentru a cincea oară, Caro era din nou în trecut. Micuțul portal rămase în urmă, iar ea se îndreptă cu pași vioi spre un Klaus normal, sexy și… hibrid!