Îl făcusem pe Klaus să înțeleagă cum stau lucrurile, dar asta nu-l ajuta în niciun fel. Aveam nevoie de un plan ca el să nu ajungă în prezent și să fie omorât. Dar cum îl puteam face ca în acel moment să nu fie în Mystic Falls? Asta era. Trebuia să plece din Mystic Falls. Definitiv.

-Caroline, ea e Tatia, prietena mea! spuse Klaus cu o voce calmă.

Îmi aminteam de Tatia. Era prima dublură. Și îndrăgostită de Klaus și Elijah. Asta era!

-Bună, Tatia. Eu sunt Caroline. Te superi dacă stăm puțin de vorbă?

-Sigur că nu.

L-a sărutat delicat pe Klaus pe obraz, în timp ce eu roșisem.

“E ex-a lui, nu te panica!” mi-am repetat eu în gând.

-Tatia, am început eu când Klaus s-a îndepărtat. Cred că trebuie să avem o discuție serioasă.

-Ce s-a întâmplat? mă întrebă ea panicată.

-Deocamdată nu s-a întâmplat nimic, dar se va întâmpla, așa că…

Dar mă întrerupse brusc cu un râs isteric.

-De unde știi ce se va întâmpla? Citești viitorul?

-Tatia, doar răspunde-mi la o întrebare: Îl iubești pe Klaus?

-Foarte mult.

-Atunci, pleacă cu el. Tatia, tu ești prima dublură. Nu știi ce înseamnă asta și nici nu am de gând să-ți explic prea multe. Tot ce trebuie să știi este că Esther, mama lui Klaus, te va sacrifica.

-De ce?

-Pentru că ești dublura. Așa va putea să își transforme copii în vampiri.

-Ce sunt aia vampiri?

-Uite, lucrurile sunt complicate. Dar pe scurt, trebuie să știi că eu vin din viitor. Sunt aici ca să îl salvez pe Klaus. El nu trebuie să se afle în anul 2012 în Mystic Falls, pentru că atunci va fi omorât. Și dacă mă întrebi cum de va trăi până în 2012, răspunsul e ușor. Va fi un vampir. Transformat de mama lui Esther, cu ajutorul tău. Vampirii trăiesc mii de ani. Dacă vei pleca cu el de aici, atunci nici tu nu vei mai fi sacrificată și nici el omorât.

-De unde știu eu că spui adevărul?

-Tatia, de unde crezi că știam cum te numești? De unde crezi că știam că Esther e vrăjitoare? De unde crezi că știu numele fraților lui Klaus?

-Ok, spuse ea încurcată. Dar unde să plecăm?

-Oriunde, departe! Trăiți-vă viața împreună. Meritați asta din plin.

-Mulțumesc, Caroline. Îți mulțumesc că mi-ai salvat viața.

S-a aplecat și m-a sărutat ușor pe obraz. I-am răspuns cu același zâmbet și am plecat către Klaus, sărutându-l și pe el ușor pe obraz. Mi s-a ivit o lacrimă pe care am șters-o și i-am explicat rapid cum urma să-i fie viața. Îmi părea rău că experiența se terminase atât de repde, dar cel mai important era ca Klaus să fie salvat. Mai presus de orice.

M-am îndreptat către casa lui Klaus și am salutat-o pe Esther. Știam că în acea casă locuia Ayanna, străbunica lui Bonnie și pe ea aveam să o rog să mă întoarcă în prezent. Misiunea mea se terminase.

-Ayanna, am nevoie de o vrajă cu care să mă trimiți înapoi în prezent.

A început să râdă și nu o condamnam pentru asta. Păream probabil cea mai ciudată fată, rugând-o așa ceva. M-am aplecat și i-am șoptit la ureche:

-Ayanna, sunt cea mai bună prietenă a lui Bonnie Bennet, stră-stră-stră nepoata ta. Și ea va fi vrăjitoare.

Și-a schimbat culoarea feței într-un pal gălbui și a început să bolborosească ceva în latină, de-a dreptul încruntată. Am mai apucat doar să spun “Mulțumesc!” și m-am văzut în casa lui Bonnie. Am respirat ușurată, chiar dacă Bonnie era cu adevărat speriată.

-Ce faci în casa mea? se răsti ea.

-Nu știu, presupun că mă întorc de unde am plecat. Bună, Elena.

Elena stătea cu Bonnie pe pat, vorbind destul de serios. Nu știu ce se întâmplase, dar aveau amândouă privirile ațintite pe mine.

-Nu am omorât pe nimeni! am spus eu.

-Ce ai făcut, caroline? mă întrebă Elena. Klaus e din nou aici?

-Nu. Stai! Ce am făcut ?! Oh, Doamne. Sunt cea mai proastă fată de pe această lume. Klaus va muri acum ca om, adică pe la 80 de ani, iar el tot nu va mai fi printre noi. Nu am schimbat nimic.

-Ba da! sări ca arsă Elena. Tocmai l-ai omorât pe Damon! Fără Klaus cu noi în ultimii ani, Damon nu va mai avea sângele cui să-l bea pentru a supraviețui. Îți amintești, a fost mușcat de Tyler!!

Doamne, ce făcusem? Klaus urma să nu mai fie cu noi niciodată, iar Damon urma să moară din cauza mea. Sunt un monstru!

___________________________

Autor: Bianca & Miky

Corector: Miky