Elena își deschise repede ochii în speranța de-al prinde. Însă, în fața sa nu era nimeni. A simțit o briză rece cum intră pe fereastra de la baie. S-a ridicat ușor din pat, dându-și ploapuma de pe ea, și s-a îndreptat într-acolo. Aerul nopții îi cutremura corpul. A stat așa un minut, timp în care se îmbrățișa singură și în care privea luna.

“Încă te aștept, Damon. Te iubesc!” își spuse ea înainte să închidă geamul și să meargă la Stefan să îi spună ce s-a întâmplat. Știa că cineva fusese în camera sa, se așezase în pat, o sărutase pe obraz. Știa că fusese el.

Stefan era la etaj, în camera sa. Elena avusese dreptate. Nu dormea. Scria în jurnal.

-Elena, ce faci aici? Credeam că te-ai pus în pat, zâmbi el.

Elena nu a răspuns. S-a apropiat pur și simplu de el, dându-i jurnalul la o parte și sprijinându-și capul de pieptul său puternic. Stefan a îmbrățișat-o.

-Totul e ok. Ți-am spus că nu o să ți se întâmple nimic. Nici ție, nici Carinei.

Elena încă nu zicea nimic. S-a întins spre el și l-a sărutat. Stefan s-a întors, peste ea.

-E foarte greu pentru tine să o ai pe Elena, nu? Este prea mică pentru tine. Oh, haide, Stefan. Amândoi știm cât o iubești.

-Ce faci aici? De ce ai venit după toți acești ani?

-M-am plictisit de Damon. E atât de plictisitor și, mereu același. În plus, nu l-am putut opri din a-i mai striga numele. Așa că m-am gândit să vin să mă joc cu tine.

-Ai fost cu Damon tot acest timp?

-Nu chiar tot timpul. Doar până când ați vorbit ultima dată. Atunci a devenit un Damon fără haz. Știi tu, când i-ai spus că este copilul lui Matt. Trebuie să recunosc, am fost șocată când am aflat că locuiești cu Elena și copilul său în casa ei. O dată în viața ta, spune-mi adevărul. De ce i-ai spus lui Damon că, stai, cum o cheamă? Carina, nu?De ce i-ai spus că este copilul lui Matt? Ce ai câștigat cu asta?

-Taci Katherine! Nu am vrut să vină să o rănească din nou. Damon știe că e tatăl copilului? Căci dacă știe o să vină aici și o să strice tot.

-Oh, da. Săraca Elena. Toată lumea o vrea pe săraca Elena. Chiar nu pot să cred că încă o aștepți să se îndrăgostească iar de tine. Ai fost plecat pentru un an și ea s-a și îndrăgostit de Damon. În schimb, el este plecat de cinci, și de tine tot nu s-a mai îndrăgostit.

-Mă iubește.

-Nu cum îl iubește pe Damon. Nu cum te iubesc eu pe tine. Ce crezi că se va întâmpla dacă îi voi spune Elenei că tu ai știut mereu unde este iubitul ei, ba chiar că l-ai mințit pe Damon că nu este tatăl copilului?

-Ce vrei Katherine? Am deja destule probleme cu Klaus, care vrea să o răpească pe Elena. Nu mai avem nevoie și de tine sau de Damon să vă amestecați.

-Bun, pentru că tot ce vreau ca să păstrez liniștea este să devii noul meu partener. Eu te ajut cu Elena și Klaus, tu mă faci fericită, iar dacă tu lucrezi cu mine, în secret, nu îi spun prețioasei tale Elena de minciună. Avem un pact?

-Bine, Katherine…

-Bine. Katherine a sărit pe el și i-a rupt cămașa, aruncându-l în pat. Stefan a vrut să spună ceva, însă înainte să mai apuce, ușa s-a deschis.

_____________________________________________________________

Elena a hotărât în ultima secundă să se îndrepte spre camera Carinei și nu a lui Stefan. Vroia să o verifice. Carina dormea liniștită. S-a așezat pe pat și a privit-o. Se întreba despre ce visează Carina, dacă îl visează pe tatăl său dacă visează întâlnirea dintre ea și tatăl său. Sau dacă visează despre lucruri normale. Însă orice ar fi visat, cu siguranță era un vis frumos, pentru că micuța zâmbea ușor. Elena s-a aplecat ușor peste ea și a sărutat-o pe obraz.

-Noapte bună, scumpa mea. Te iubesc. Vise plăcute!

Se îndreaptă mai apoi spre camera sa, însă în timp ce trecea prin fața camerei lui Stefan, auzi niște sunete. Se gândea dacă să între sau nu. Stefan nu mai avusese niciodată invitați noaptea, așa că hotărî să vadă ce se întâmplă. A regretat asta însă, imediat, când l-a văzut pe Stefan, jumătate gol, în pat cu Katherine.

-Ce dracului face ea aici? zbieră Elena.

-Bună, Elena. A trecut mult timp de când nu ne-am mai văzut.

-Ce face ea aici? repetă Elena. Ea este cea care a intrat azi în duș și care a rupt pozele cu Carina? Ieși afară!

-Am crezut că este camera și dușul lui Damon. Și scuze pentru poze, am fost un pic cam geloasă. Katherine își apropie gura de gâtul lui Stefan și începu să îl mângâie ușor. Stefan o trânti. A, și dacă te uiți după Damon, nu este aici. Nici nu va fi pentru ceva timp. A fost cu mine doi ani. Nu cred că te mai vrea și pe tine.

Lacrimi au început să îi umple ochii Elenei. Dintre atâția vampiri, el o alesese întocmai pe ea? Elena a ieșit din cameră furioasă.

-Elena, așteaptă! strigă Stefan, alergând după ea. A renunțat însă, crezând că cel mai bine e să o lase singură. Am crezut că avem un pact! țipă Stefan la Katherine.

-Avem. Am spus că nu îi voi spune că l-ai mințit pe Damon, nu că nu îi voi spune că a fost cu mine. A fost amuzant, ne vedem data viitoare! spuse ea și dispăru.

Stefan rămase singur în cameră, încercând să realizeze ce se întâmpla.

____________________________________________________________

Elena alergă în camera sa. Cu ochii plini de lacrimi, nici nu l-a putut vedea.

-De ce plângi, iubire? O fată atât de frumoasă nu ar trebui să plângă. Acesta i-a luat bărbia și i-a mângâiat-o ușor. Ce te face să fi atât de furioasă? întrebă el.

Elena era atât de supărată despre ce auzise, încât nici nu realizase că stătea în brațele vânătorului său.

-M-a părăsit ca să se ducă cu ea. De ce? De ce tocmai cu ea?

-Iubito, el pierde. Nu mai plânge pentru el.

-Te rog, nu mă lua de lângă Carina. Klaus încă o ținea în brațele sale.

-Iubito, nu am de gând să te iau de lângă Carina. Singurul lucru pe care vreau să-l fur este inima ta. Nu am de gând să te răpesc noaptea, ci doar să te fac soția mea. Să avem o familie. Vreau să mă iubești. Sunt aici ca să te întreb dacă vrei să te căsătorești cu mine. Klaus se puse în genunchi, în fața sa. Nu trebuie să îmi răspunzi acum! continuă el. Te aștept până mâine. Tot ce vreau este o familie, Elena. O familie adevărată. Vreau să mă iubești, pe mine și pe copii noștri, așa cum o iubești pe Carina. O să te am, Elena. Aș prefera să fi de bunăvoie a mea, decât să te răpesc, cu adevărat. Klaus se ridică. Chiar dacă acum nu simți nimic pentru mine, o să înveți să mă iubești. Nu sunt diferit de Damon sau Stefan. Dacă accepți să te căsătorești cu mine, am să alung această durere din sufletul tău. Pot să te fac să uiți cum te-a făcut să suferi.

-Nu vreau să-l uit. Îl iubesc. Tot ce vreau este să nu mai doară. Tot ce vreau este să nu-l mai vreau.

Klaus a îmbrățișat-o.

-Nu o să te fac să îl uiți, ci doar să uiți că te-a făcut să suferi. Dacă accepți să te căsătorești cu mine, durerea asta va dispărea. O să mă întorc mâine după răspuns. Klaus o eliberează pe Elena din strânsoare. Dar nu uita: o să fi a mea, indiferent dacă vrei sau nu. Tu alegi pe ce cale. Klaus îi sărută mâna, punându-i pe degetul arătător un inel. Acum, odihnește-te, iubito.

Pentru prima oară în viața sa, Elena nu vroia să doarmă. Nu vroia să îl vadă în vis. Nu știa ce să facă. Se aruncă în pat, în speranța să aibe un coșmar. Însă visul său avea să se schimbe.