-Ce este cu tati? a întrebat micuța încet.

-Hei, scumpo. Credeam că te-ai dus să te speli pe dinți! s-a repezit Stefan înainte ca Elena să poată reacționa. Stefan a luat-o în brațe.

-M-am spălat, Stephy. Și am venit să îți arăt. Uite, sunt curați. Ce spunea mami despre tati? Stephy, spune-i tu că nu este mort.

-Ooh, scumpo. Mama ta e doar supărată. Nu-ți face griji. Tati este foarte puternic, ca mine, și sigur, oriunde ar fi, este în siguranță și sănătos. Și într-o zi o să îl vezi și tu. Dar acum, am nevoie de tine să te duci cu Bonnie să îi arăți păpușa de la mami, ok? Stefan a lăsat-o jos, iar Carina a fugit către Elena.

-Mami, te rog, nu fi supărată. Te iubesc, mami! a spus ea în timp ce o lua pe Bonnie de mână și alerga cu ea pe scări.

-Elena, chiar trebuie să te oprești. E plecat de cinci ani. A fost decizia lui. Trebuie să îți amintești asta. Să te oprești din a te mai gândi la el. Nu ai făcut nimic greșit. El a decis să plece și să îl uiți. Dacă chiar te-ar fi iubit, ar fi găsit o cale să se întoarcă. Scuze! a spus Stefan în timp ce o îmbrățișa. Urăsc să îți spun lucrurile astea, dar sunt adevărate.

-Știu Stefan. Dar pune-te în locul lui. Tu nu ne-ai fi părăsit? Adică, serios Stefan, până nu s-a născut, niciunul dintre voi nu m-ați crezut că este fiica lui. Voi toți ați crezut că cineva m-a constrâns să mă culc cu Matt sau cu oricine altcineva și că eu nu-mi aminteam. Și nu poți nega asta. Iar el, el nu a văzut-o niciodată.

-Elena, e ok să crezi în continuare că se va întoarce. Înțeleg asta. Și este adevărat că nu am crezut că este a lui. Dar acum, toți știm adevărul. Îmi cer scuze că am țipat la tine. Dar asta nu are de-aface cu Damon. Asta este despre tine, Elena. Stefan i-a luat mâna Elenei. Hai să mergem în sufragerie! a continuat el. Și cred că Kol este cel care trebuie să îți spună.

Au mers cu toții în sufragerie. Stefan a turnat ceva într-un pahar.

-Stefan, nu este nici prânzul, iar eu încă mai am o petrecere de ziua fetei mele, a spus Elena în timp ce îi împingea paharul înapoi lui Stefan.

-Doar ține-l. E posibil să ai nevoie de el în câteva minute. Stefan i-a întins paharul. O să fiu afară, în cazul în care Carina se întoarce.

-Elena, a început Kol. Chiar mi-aș fi dorit să îți spun asta după ziua de naștere a fetiței tale. Dar presupun că, cu cât afli mai repede, cu atât mai bine. Elijah a găsit-o pe mama. Kol s-a apropiat de Elena atingându-i ușor mâna.

-Ok. Și ce are asta de-aface cu mine?

-Mama are o sumedenie de informații despre “DUBLURI”. Chiar și despre a ta. Se pare că mama a știut dintotdeauna că dublura ta are un copil vampir. Așa cum vârcolacii pot avea copii, blestemul afirmă că și vampirii pot. Elena a încercat să îl întrerupă. Stai, Elena. E mai mult de atât. Nu numai că dublura are un copil vampir, ci el ar putea fi chiar hibrid.

-Stai. Ce înseamnă asta pentru Carina? Este un vampir? Elena a luat o mare înghițitură din whiskey.

-Nu suntem siguri. E posibil ca blestemul să se fi declanșat cumva. Dar nu asta e preocuparea noastră acum.

-Cum adică “asta nu este preocuparea noastră acum”? Tocmai mi-ai spus că fata mea ar putea fi vampir.

-Elena, scumpo, știu că te gândești la fata ta acum, dar este ceva mai mult. Adică, știu că tatăl său este un vampir. Ceea ce vreau să spun este despre tine, însă. Kol îi așează un fir de păr după ureche.

-Nu face asta! a țipat Elena. Stefan intră în cameră și o luă ușor în brațe. Elena își îngropă capul în pieptul său. Doar el poate face asta! a adăugat ea.

-Elena, e ok, îi spuse Stefan, mângâind-o ușor pe spate. Dar trebuie să termini de vorbit cu el.

-Deci toată lumea știe că fata mea ar putea fi vampir. Și că probabil și următorii mei copii pot fi vampiri. Nu e ca și cum aș putea să împiedic asta. Elena îl împinse pe Stefan din brațele ei. Își bău și restul de whiskey și se duse să își mai umple o dată paharul. Deci ce este Carina? Un vampir original, sau un vampir special? Pentru că sunt sigură că este ceva special, din moment ce este jumătate umană.

-Scumpo, asta nu este despre Carina. Nimeni nu o să știe ceva despre ea până ea nu o să crească. Ea este prima din această nouă <specie>. Și până o să aibă ea 18 ani, când se va desfășura blestemul, mai avem multe de aflat.

-Da, sigur. Și când va avea 18 ani, dublura o va lua. Pentru că are nevoie de ajutorul fetei mele ca să creeze mai mulți monștri, nu? O Doamne. Elena a rămas nemișcată. Se uita la Stefan. Ooh, Doamne, îmi pare rău. Scuze, Stefan. Nu mi-aș face niciodată fata monstru, doar că sunt supărată și…

-Elena, Esther i-a spus lui Elijah că fratele meu, Klaus, s-a dus să o caute. El a găsit-o, acum câteva săptămâni. Și, a făcut o înțelegere cu ea. El i-a promis că o va lăsa în viață, dacă îi promite că va avea grijă de copii lui hibrizi. Copii hibrizi făcuți cu tine, după ce te răpește. Scumpo, înțelegi acum de ce nu este doar despre fata ta? De ce totul este despre tine? Cel mai probabil el este acum pe drum, în drum spre tine.

Nimic nu mai contează. Nici că fata mea ar putea fi un vampir, nici că tatăl ei s-a dus. Tot ce contează acum este că nimeni și nimic nu mă va lua de lângă ea. N-o să las pe absolut nimeni să mă ia de lângă Carina. Niciodată! Cel puțin, nu cât încă mai trăiesc. Știu ce am de făcut, înainte ca cineva să se apropie de mine sau de Carina.”