Elena părea foarte fericită. Îi simțea o mână cum i se prelingea ușor pe spate, iar cealaltă cum stă între palmele sale. Își păstra brațele strâns legate în jurul mâinii lui. Tot ce vroia era ca el să o tragă mai aproape, să o îmbrățișeze, să o protejeze. Dar brațele lui nu se clinteau. El s-a învârtit o dată, în timp ce Elena putea auzi muzica rock spărgând boxele. Fața lui era acum spre a ei. Se uita atât de iubitor la ea, cu ochii lui de un albastru de cristal care îi înmuiau inima. Damon s-a aplecat ușor și i-a sărutat mâna. Dar când și-a ridicat capul, Elena a văzut în fața sa atâta ură. Ochii săi albaștrii se transformaseră în unii roșii, iar fața plină de iubire se schimbase acum radical. Dragul ei -Damon- plecase.

Dragă jurnalule,
Am avut acel vis din nou. După aproape cinci ani mă gândeam că l-am uitat. Dar acum, iar acel vis. Totuși îmi place. E singurul mod în care îl mai pot vedea, chiar dacă la final e mereu plin de ură. Aștept cu nerăbdare să îl văd. Nopțile în care nu îl pot vedea, mă dor. Urăsc nopțile în care nu apare în vis. Încă nu pot să cred că a plecat. Ieri, Kol mi-a spus să uit de el, să cred că e mort, că asta ar însemna fața lui plină de ură din visul meu. Mă gândesc dacă chiar așa e. Nu cred că inima mea se va vindeca vreodată. Știu că Stefan spune că nu e vina mea că Damon a plecat, dar eu știu că este. Iar astăzi, este groaznic. Nu pot să cred că va lipsi iar la ziua ei de naștere. Ei bine, e o zi mare azi, iar eu sunt înconjurată de prietenii mei și de familia mea supranaturală, de când adevărata mea familie a plecat. Cred că această nouă familie e mai bună, pentru că lor le este mai greu să MOARĂ pentru mine, cum au făcut-o părinții mei adevărați. Dar e destul de ușor pentru ei să stea cu mine, să mă protejeze ca pe un copil de patru ani.

Elena Gilbert.

Elena își puse pixul în jurnal, după care îl băgă sub saltea. Puse mai multe pături peste și zâmbi. Casa era încă tăcută. Elena merse la baie, unde făcu un duș rece. Când ieși, înfășurată într-un prosop, se opri în fața oglinzii aburite, pe care contură cuvintele “Te iubesc Damon”. Ieși apoi din baie, încântată. Căută în dulapul său imens un tricou alb decoltat. În timp ce se îmbraca, niște brațe groase îi atinseră corpul.

-Nu e aici, Stefan. De ce nu e aici? îl întreabă Elena pe bărbatul care o atinsese. Stefan nu spuse nimic. Se trânti în patul moale și se uită la ea cum se aranjează. Elena îi putea vedea furia din ochi. Scuze, Stefan. Am promis să nu mai spun nimic și uite cum…

-Elena, e o zi mare, a întrerupt-o el. E ok să fi emoționată. O dată-n viață fiica ta face patru anișori. Dar fi emoționată pentru Carina, nu pentru că el nu este aici.

-Ai dreptate,  răspunse Elena. Lasă-mă să mă aranjez până nu se trezește.

-Prea târziu! O pot auzi cum tocmai s-a trezit. Mă duc să o iau, iar tu aranjează-te. În zece minute ne întâlnim jos, pentru clătite.

-Sună bine, răspunse Elena zâmbind. Stefan o sărută pe frunte și a coborî în grabă scările. Elena se fixă în fața dulapului, răsuflă adânc și își spuse: <<A plecat!>> Apoi aruncă hainele lui Damon într-o parte. << A fost alegerea lui>> gândi ea.

-Bună dimineața, scumpa mea. Elena îi sărută obrajii fiicei sale, în timp ce îi dădu părul blond de pe frunte. Ochii săi albaștrii sclipeau.

-Neața, mami. Stephy mi-a făcut clătite. Uite, arată ca Micky Mouse, spuse fetița. Vrei și tu clătite mami?

-Nu, iubito. Dar îți mulțumesc. Wow, chiar arată ca Micky Mouse. Stefan zâmbi. Elena îl luă în brațe și îl sărută pe obraz.

-Hei, Elena. Bonnie și Kol trebuie să ajungă. Vrei să mergi să le deschizi sau mă duc eu? Nici nu a terminat bine, că s-a și auzit soneria.

-Merg eu,  răspunse Elena. Tu stai aici și fă pe mămica, râse ea. Cu viteza ei “umană”, Elena s-a îndreptat spre ușă. Nu a mai apucat să ajungă pentru că Kol intrase deja în casă râzând.

-Ooh, era să adorm la ușă până vii tu să ne deschizi, spuse Kol în timp ce o îmbrățișa pe Elena. Tu nu știi că am o prințesă căreia trebuie să îi dau cadoul cât mai repede?

-Uită de el. Are 1000 de ani degeaba. Pe majoritatea i-a petrecut într-o cutie. Nu cred că cineva l-a învățat bunele maniere, zise și Bonnie.

-Mă rog! Unde-i sărbătorita?a întrebat Kol.

-În bucătărie cu Stefan, ia mic dejunul.

-Super, pentru că trebuie să vorbesc și cu el. Kol a țâșnit în bucătărie.

-Kol! Știi regulile casei. Fără discuții despre Klaus sau Damon în fața fetei mele. Kol nu a răspuns. Știu că m-ai auzit! a țipat Elena.

-Heii, prințesooo! Kol o luă pe Carina de pe scaun, o învârti și o lăsă jos. Am auzit că avem o petrecere de ziua ta, așa-i? Carina râse puternic și a dadu din cap. Ce fel de petrecere avem? Cu prințese?

-Nu. E o petrecere cu animale, nu prințese. Avem iepurași, ponei și câțiva puișori. Carina părea cu adevărat fericită.

-Dar, prințesă, nu sunteți îngrijorată că Stephy o să vă mănânce iepurii?  întrebă Kol amuzându-se copios. Carina râse ușor și a dadu din cap negativ.

-Ți-ai terminat clătitele? Căci aș vrea să vorbesc cu Stephy un minuțel.

-Carina, poți să te duci să te speli pe dinți și să te îmbraci frumos pentru mine? o întrebă Stefan pe micuță.

-Bine, Stephy. Dar nici nu am dinți! Cel puțin nu încă! râse ea în timp ce urca scările.

-Ok, ce-i? Ce s-a întâmplat atât de grav încât trebuie să vorbim fără Carina prin preajmă? întrebă Stefan.

-Regulile casei: să nu vorbim despre Damon sau Klaus în fața ei.

-Ooh. Ok. Despre care dintre ei ai vești?

___________________________________________________________

-Deci, Bonnie? Cum merg lucrurile?

-Bine. Totul e ok. Am vorbit cu mama de curând. E ok. Iar eu și Kol suntem bine.

-Hhm, pentru cineva căruia îi merge bine, arăți cam urât. Bonnie, ce trebuie să știu?

-Elena, nu cred că ar trebui să îți spun. Kol va vorbi cu Stefan prima dată, iar Stefan va decide dacă vrea să îți spună și ție sau nu.

-Bonnie, de când decide Stefan ce trebuie să știu și ce nu?

-Nu este despre ceea ce trebuie să știi. Este despre ceea ce poți face. Mai ales azi. Elena părea frustrată și țâșni în bucătărie.

-Kol? Ce trebuie să îi spui lui Stefan, despre care tu și iubita ta credeți că eu nu voi fi în stare să înțeleg? E despre el? Despre Damon? Damon este mort? Spune-mi o dată!