Pentru că au trecut trei săptămâni de când nu am mai postat din acest fic, presupun că nu prea mai știți despre ce e vorba. Și cum nu vreau să vă pun să luați întreg ficul de la capăt pentru că probabil că nu mai aveți chef, o să vă fac eu un foarte mic rezumat:

Elena este foarte dezamăgită de faptul că l-a prins pe Damon, iubitul ei de opt ani, în pat cu Katherine. Pentru a mai uita de această dezamăgire, ea își îneacă supărarea în alcool într-un bar destul de rău famat. Este luată de acolo de Damon și dusă la el acasă. Extrem de nervoasă de trădarea de care a avut parte, Elena încearcă să îl facă gelos pe Damon și îl minte că este cu Elijah, chiar dacă acesta refuzase să fie cu ea, în ciuda faptului că o iubea. Extrem de gelos, Damon începe să omoare întreg orașul, după care hotărăște să plece din oraș. Speriată că o va părăsi pentru totdeauna, Elena amenință că se omoară, dar nu mai are timp, căci îl găsește pe Damon mort în propria lui pivniță, când merge la el cu scopul de a vorbi despre situație. Îl roagă pe Elijah, unul dintre cei cinci Originali, să o ajute să îl readucă la viață, însă pentru asta e nevoie de ceilalți patru frați și de un ritual bine pus la punct. Păcat că Elena a pornit cu stângul, certându-se cu unul dintre frați!

Sfârșitul capitolului trecut:

-Zi-mi că i se mai poate face. Ești un original, fă-i ceva! Plângeam, plângeam cu lacrimi amare care-mi lăsau un gust neplăcut în gura încă deschisă.

-Asta ți-am zis mai devreme, dar văd că nu m-ai ascultat. Pot, dar am nevoie de frații mei. Toți! Și tu nu te-ai pus prea bine cu Becka.

Ce dracu îmi cerea tipul ăsta? Să îi reunesc toată familia ca să îmi salvez iubitul? Păi, ca să știe și el, aveam să întorc tot pământul invers pentru el!

-Uite, în trei zile corpul lui va fi doar cenușă, așa că trebuie ca cel târziu poimâine să facem ritualul.

-Ritualul? am întrebat eu.

-O să îți explic despre ce e vorba. Totuși îi am pe Finn și Becka lângă mine, mai am nevoie de Klaus și Kol. Nu știu cum, dar trebuie să dăm de ei. Și, încă ceva: Împacă-te cu Becka. Nu știu dacă vrea să te ajute.

-Mersi Elijah.

Aveam să îmi salvez iubitul cu orice preț, chiar dacă acest preț era chiar orgoliul meu. Aveam să mă duc la Rebekah și să mă pun în genunchi, sărutându-i picioarele. Aveam să fac ORICE, absolut ORICE, pentru ca Damon AL MEU să vină înapoi.

_______________________________________________________________

E adevărat, aș fi făcut orice pentru el, dar ceea ce îmi cerea Elijah era aproape imposibil. Nu puteam să ajung până în Mexic ca să îl chem pe retardatul de Klaus să îmi ajute iubitul. În plus, în acele două zile care îmi fuseseră puse la dispoziție, trebuia să mai merg și până în Columbia, de unde să îl iau cu forța pe Kol, idiotul de frate care se hotărâse să treacă oceanul în speranța de a găsi “aventuri noi”. Eram gata să explodez când Elijah mi-a spus în ce colțuri ale lumii se aflau ăștia doi, plus că nu era de ajuns să îi găsesc. Trebuia să mă mai și pun în genunchi în fața lor, cerându-le să îmi aducă iubitul înapoi, pentru că nu puteam trăi fără el. Iar pentru toate astea, aveam doar două zile. Un plan perfect! La dracu!

Elijah mi-a citit totuși gândurile și și-a dat seama că eram într-o dilemă. Mi-a răspuns repede, apucându-mă de braț și strangându-mi mâna cu forță.

-Tu te duci după Klaus, eu după Kol.

Am dat drumul unei lacrimi.

-Elijah, faci toate astea doar pentru că mă iubești?

-Asta și faptul că Damon mi-a fost prieten.

L-am sărutat dulce pe obraz și mi-am luat la revedere. Nu am stat pe gânduri, am urcat în mașină și m-am îndreptat spre Mexic. Fără bani, haine sau alte chestii. Fără nimic. Doar cu speranța că îl voi găsi și că mă va ajuta să îmi salvez iubitul de la o moarte tragică.

Următoarea zi:

Întrebam în stânga și în dreapta de Klaus și toți îmi spuneau că o să îl găsesc abia peste două ore, căci se afla la nu știu ce ședință de consiliu, el fiind un om foarte important și apreciat în orașul ăla. Dar pe mine mă durea fix în cot de ședința lui stupidă. Am dat buzna în imensul complex în care se susținea ședința și am țipat, uitându-mă în toate părțile.

-Klaus?

Erau peste o sută de oameni, strânși toți în jurul unei mese lungi dreptunghiulare și un singur bărbat era ridicat în picioare. Spunea ceva ce nu înțelegeam, în spaniolă presupun.

-Qué pasó?

-Ce vrei, mă? Klaus, vreau să vorbim.

Era clar că nimeni nu îmi înțelegea engleza. Totuși, un bărbat a făcut-o, s-a ridicat în picioare și a rostit:

-Con su permiso…

-Si, a spus un altul.

M-a tras de mână și a ieșit pe hol cu mine.

-Ia te uită ce surpriză plăcută. Elena Gilbert, în cap și oase. Îmi face plăcere să stau de vorba cu dumnea…

-Termină! l-am întrerupt eu. E o situație dificilă și am nevoie să mă ajuți cu ceva. Iubitul meu, Damon Salvatore s-a omorât cu un țepuș. Și l-a băgat direct în inimă, înțelegi? Elijah mi-a spus ceva despre un ritual, la care are nevoie de ajutorul tău și al tuturor fraților tăi. Așa că te rog, mă ajuți?

Și-a depus pe față un zâmbet fals.

-Și mie ce-mi iese?

-Orice vrei.

A zâmbit. Adevărat, de data asta.

-Interesant. Căci, deși nu am în general nevoie de serviciile celorlalți, tu m-ai putea ajuta cu ceva.

-ORICE! am țipat eu.

-Lasă-mă să îmi iau la revedere de la oamenii ăștia și zburăm cu primul avion.

-Dar mașina mea e aici.

-O să ți-o recuperezi. O să ajungem mâine cu mașina ta și cred că va fi prea târziu!

Am dat din cap.

Următoarea zi:

-Alo?

-Elena, eu sunt la Damon acasă cu Finn și Kol. Becka însă, nu vrea să facă nimic. Tu ce ai făcut cu Klaus?

-Suntem chiar la…

“Cling Clong”

-Ușă! am continuat eu.

-Klaus, frate, mi-a fost dor de tine! Cei doi s-au îmbrățișat puternic, dar i-am întrerupt eu.

-Nu avem timp! m-am răstit eu. În câteva ore o să fie doar cenușă.

-Cât timp noi mai vorbim, tu vorbește cu Becka. Nu o putem face fără ea.

Am fugit cât m-au ținut picioarele până la casa “Beckăi”. Ce nume scârbos! Doamne, câtă nevoie aveam de mașinuța mea neagră. Am intrat în casa ei fără să mai bat și am găsit-o pe canapea, servindu-și “masa”. Erau trei bărbați dezbrăcați de la brâu în sus, al căror sânge fusese stors de tot. Mi-a zâmbit cu un aer fals, în timp ce eu am luat loc pe canapea. Știam că nu aveam timp, așa că mi-am încercat norocul, luând-o tare de la început.

-Becka, am nevoie de tine pentru un ritual. Damon a murit și Elijah are nevoie de toți frații lui.

Nu am mai spus nimic niciuna timp de câteva minute bune.

-Să înțeleg că ai nevoie de ajutorul meu! a spus ea în cele din urmă.

Dâââââng! Ce creier de papagal avea!

-Și am să te ajut! a răspuns ea. Pentru că asta va însemna că nu te vei mai apropia de Elijah. Avem un pact?

-Pactul e că tu mă ajuți cu Damon, iar eu nu îl mai ating pe Elijah?

-Da, e greu de înțeles pentru tine?

-Nu chiar! am spus eu ironic. Nu cred că am făcut vreodată în viața mea un plan mai bun, am spus eu în cele din urmă și am plecat, trăgând-o după mine.